About me

Mijn vader vertelde me altijd om nooit iemand te diep te laten gaan tijdens het snorkelen, maar ik wilde het proberen, dus ik sloot me aan bij deze blog. Ik lees graag over de ins en outs van snorkelen en delen mijn ervaringen, zowel goed als slecht. Ik zal ook proberen om een aantal foto's te bieden.

Ik raakte voor het eerst geïnteresseerd in snorkelen toen ik een kleine jongen in België was (in de jaren '70 en '80) en mijn vader kocht me een snorkel en een boot (en zelfs wat duikuitrusting, die ik later aan mijn vrouw gaf). Ik was nooit helemaal geïnteresseerd in snorkelen, maar ik herinner me mijn vader's snorkelen uitstapjes vanaf het begin en ik hield altijd van de diepblauwe water, niet alleen de duik. Mijn vader en ik brachten het grootste deel van onze tijd snorkelen rond Amsterdam. Ik herinner me dat hij praten over het met veel enthousiasme en mijn familie gebruikt om de manier waarop hij zou krijgen in het water en zwemmen over liefde.

Ik ben geboren in Amsterdam in 1990, mijn moeders familie woont in Nederland. Ik ben een computer ingenieur en software engineer van beroep. Ik werk bij de Nederlandse overheid en ook in een adviesbureau in de private sector. Ik was de eerste die een gratis onderzeeboot licentie voor mezelf te krijgen. Ik hou van reizen en hou van zwemmen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe plaatsen en interessante dingen. Ik hou ervan om verschillende soorten duiken te doen. Ik weet dat jullie geïnteresseerd zijn in snorkelen, maar het idee is niet nieuw voor mij, dus ik wilde het met jullie delen.

Waar gaat het over?

Zelfaanhetwerk (of gewoon ZEFR voor kort) is een snorkel website, die ik begon in 2011. De naam ZEFR komt van het Nederlandse woord "Zelf" wat "nieuw", "vers" of "frisheid" betekent. Ik was echt opgewonden toen ik begon te duiken, omdat de nieuwheid was het belangrijkste thema van de website.

Wat ik leuk vind

Mijn passie is snorkelen. Ik ben geboren in Nederland, studeerde in Frankrijk, werkte als fotograaf in Europa en kwam naar Nederland om te wonen, werken en een website te bouwen. Nadat ik begin 2014 naar de VS verhuisde, had ik het echt naar mijn zin en realiseerde ik me dat ik van surfen hield. Ik wilde een blog maken die ik kon delen mijn liefde voor snorkelen met anderen.

Ik heb onlangs mijn droom ontdekt. In Nederland is er een groeiende trend voor mensen om te snorkelen naar het strand. Het heet het zelfaanhetwerk, of "snorkelstrand". Het is een manier om actief te blijven door op een gezonde manier van de zon te genieten met een koel drankje en snacks. Ik besloot er een blog over te beginnen en begon te bloggen over hoe snorkelen bij het werk anders was dan andere snorkelbestemmingen zoals Hawaï, IJsland of Thailand. Ik hoop dat het inspireert u om het te proberen! U contact met mij opnemen als u wilt schrijven of vragen wilt hebben over snorkelen in Nederland.